За българите в чужбина: Списък на избирателните секции по света!

секции

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата извън страната, в които ще се образуват избирателни секции за изборите за президент и вицепрезидент национален референдум, насрочени на 6 ноември.
Те ще се в дипломатическите и консулските представителства въз основа на списък на държавите и местата, в които България има разкрити такива представителства.

Според данните на ЦИК ще се гласува в 98 дипломатически и консулски представителства в 76 държави. Списъкът може да се види тук.

Българите в чужбина ще могат да гласуват в 98 дипломатически и консулски представителства в 76 държави на предстоящите президентски избори на 6 ноември. Това стана ясно, след като Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата извън страната, в които ще може да се гласува за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум.

Изборните секции ще се помещават само в дипломатическите и консулските представителства в страните, където България има разкрити такива.

Най-много секци ще бъдат открити в САЩ – 5 броя, Турция – 4, Германия – 3 и Русия – 3. Пълният списък може да се намери в страницата на ЦИК.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.