Откриха гроба на хан Аспарух

интернет

интернет

Откриха гроба на хан Аспарух. Тази сензационна новина съобщава електронният в. „Целокупна България”.
На територията на завод в Запорожието Иван Петрович е открил гроба. Той е следвал карта от 1930 г., която го е отвела до мястото.

54-годишният инженер строител е потомък на бежанци от Стара Загора в Украйна преди 150 г. Той случайно попаднал на отчетния доклад на украинския археолог Владимир Автономович Гринченко, който обявил през 1930 г., че е направил откритие – научната му експедиция е попаднала на гроба на кан Аспарух – третия син на великия български владетел кан Кубрат.
Древният тангранийски храм бил с големина 71 метра на 51 метра и се намирал в малкото по това време селище Запорожие, което не след дълго се превръща в индустриален център.

Намерен е и златен лъв, със същите размери и очертания, като този на кан Кубрат.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.