Българинът, който заряза гръцки остров заради Балкана

littlebg.com

БНТ
В Карлово, кв. Сушица, в старата родова къща се връща Деян Семков, който разказва за зрителите на “Бразди” на БНТ защо се връща в България да отгледа децата си и да прави селски туризъм, след като семейството му е живяло успешно зад граница.

Възстановяват старите постройки и ги превръщат в помещения, годни за живеене. Така се е случило и с плевнята, и с навеса за животни. Отглеждат и коне във ферма извън града.

Деян е работил близо 13 години на остров Миконос, но признава, че винаги му е липсвала родната природа и най-вече Балкана и това го е накарало да се върне.

Вече две години са отново в България и разбират, че ще им е по-трудно, но Деян смята, че си струва, защото са стъпили здраво на собствената си земя.

Споделя пред екип на БНТ, че е влюбен в конете и че най-добре можеш да разглеждаш Балкана на кон. Мечтае да направи хотел и да развие селски туризъм в Балкана.

Живее в сламена къща с жена си и децата си.
×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.