Начало Малка България Бургас – в топ 10 на най-приятните градове за шофиране

Бургас – в топ 10 на най-приятните градове за шофиране

0 Коментар
esteto.bg

Обичате да шофирате? Е, то тогава газ към Бургас!

Морският град се оказа в прелюбопитна класация – а именно – в топ 10 на най-приятните градове за шофиране. Проучването е обхванало чуждите туристи, които са карали из Бургас. Според него чужденците се чувстват най-добре, докато шофират из бургаските улици.

Изследването е направено от портала за търсене и сравняване на оферти за наемане на автомобили Discover Car Hire. Участие в него са взели клиенти, които редовно си взимат кола под наем, когато са на път. В проучването са се включили 2 599 чужденци.

Любопитно е, че в  топ 10 влизат доста непознати градове. Като например,  Кернс в Австралия или пък Нок в Ирландия. Родният Бургас пък заема 6-то място в 10-та.

С изненада установили, че в топ 10 попадат градове, за които не всеки е чувал, нито очаквал да бъдат включени.

dariknews.bg

Топ 10 на най-приятните градове за шофиране от чужденци:

1. Гран Канария, Канарски острови
2. Измир, Турция
3. Кернс, Австралия
4. Кефалония, Гърция
5. Сплит, Хърватия
6. Бургас, България
7. Нок, Ирландия
8. Понта Делгада, Азорски острови
9. Йоханесбург, Южна Африка
10. Варшава, Полша

Красивите гледки по пътя и близостта до културни, исторически или пък природни забележителност, плажове или пък места за пазаруване са сред причините чуждите туристи да подредят по този начин класацията.

Причината е, че GPS-ът отнема от стреса при пътуване на непознато място. Все пак се подчертава, че достъпът до тези обекти е удобен, осъществява се по добри пътища и с осигурено паркиране. Оценявано е и поведението на местните шофьори, често нетърпеливи и непредсказуеми.

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност