Коя е най-популярната туристическа забележителност на България?

забележителност

Карта показва най-популярните туристически забележителности във всяка държава. Любопитно ли ви е какво показва за България въпросната карта?
Сайтът mentalfloss публикува изключително любопитната карта на света, на която са отбелязани най-популярните туристически забележителности във всяка държава на база на данните на Thomson Vacations и TripAdvisor.

Определено картата може да е полезна и на двата основни типа туристи – тези, които искат да посетят най-известните места по света, така и на тези, които бягат като дявол от тямян от тълпите с раници и фотоапаратчета, допълва offnews.bg.

На картата туристическите атракции са разделени на четири групи – исторически (като Великата китайска стена), природни (Ниагарския водопад в Канада), религиозни („Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв“, Санкт Петербург, Русия и отколишни туристически забележителности („Сентрал парк“ в Ню Йорк – най-популярната забележителност в САЩ).

За България резултатът е доста любопитен – а именно – Несебър, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

забележителност, Несебър

Картата в голям размер може да отворите тук.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.