Сайт с курсове за българчета в чужбина с учители от България

курсове
Първата българска интерактивна уеб платформа Прознание стартира специализирани онлайн курсове за българчета в чужбина, с учители от България в жива връзка.

Обучението е по български език, история и култура, по специално адаптирани програми за малките ни сънародници по целия свят, пише bulgaria21.net. Курсовете се провеждат във виртуалната класна стая, където децата могат да се обучават на майчиния си език на живо и да общуват в реално време с преподавателя и със свои връстници.

Ученето е с фокус върху практиката и придобиването на знания чрез преживявания – учителят използва разнообразни аудио-визуални материали, игри и упражнения, чрез които децата с лекота и удоволствие научават материала.

За участие в онлайн курсовете са необходими компютър с интернет връзка, слушалки с микрофон и камера.

Курсовете за българчета в чужбина са предназначени за деца между 4 и 18-годишна възраст,  с различна степен на познаване на българския език и целят да подпомогнат тяхното ограмотяване, свободно общуване и надграждане на езиковите умения. В разнообразните модули, децата ще придобият и широк поглед върху българската култура, традиции, история и забележителности.

Основните предимства са възможността да учат с опитни учители от България, по специално адаптирани програми, както и да взаимодействат в реално време, онлайн, преодолявайки разстояния.

online classes for bulgarian kids

„Даваме си сметка, че децата, живеещи в друга държава, имат нужда от специалисти, с които да учат родния език, за да имат самочувствието, че наистина го владеят и поддържат. Прознание е не само образователно решение за учениците, но и връзка между българчета от различни части на света, които в един и същи момент учат родния език със своя учител и създават нови приятелства“, разказва Вероника Рачева, директор „Учебни дейности“ в Прознание.

В зависимост от индивидуалните нужди на всяко дете, учителите ще могат да водят както групови занимания, така и индивидуални сесии. Платформата е отворена и за предложения за нови теми на курсове, с които да допринесе за запазването на българския дух и традиции сред нашите сънародници зад граница.

Освен курсове за българчетата в чужбина, има и онлайн курсове за учениците в България – подготовка за училище, изцяло според изискванията на българската образователна система. Курсовете са за деца от предучилищна възраст до 12 клас, по учебното съдържание, както и за свободното време.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.