Начало Малка България Създадоха Нова България край Дубай

Създадоха Нова България край Дубай

0 Коментар
esteto.bg

Малка България е навсякъде – българите има почти във всяка част на света. Сега вече има и Нова България. Тя се намира на 3 500 км от родината.

Става въпрос за остров от изкуствен архипелаг край бреговете на Дубай в Персийския залив. Той ще се казва Нова България, на името на страната ни. Размерите му са 100 на 200 м и е част от проекта „Светът“ на компанията „Нахийл“, която през миналата година има печалба от 1,2 милиарда долара.

Проектът предвижда създаването на около 300 острова на 4 км от брега на емирствата чрез насипване на пясък с драгажни кораби, като архипелагът е с формата на географската карта на света.

Остров „Нова България“ се намира в „европейската“ част на „Света“.

Не всичките му съседи обаче са на същото място като на картата. Остров Румъния например се намира южно, а не северно от него.

Според сайта „Архитекчър айдияс“ минималната цена, която иска „Нахийл“ за своите острови от „Света“, е 7 милиона долара. Най-скъпият пък е 180 милиона долара.

В момента обаче се продават само пет от островите.

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност