Вилислав Андреев спечели Гласът на Атлантика

Facebook

Facebook

„Приятели, споделям с вас невероятната си емоция от снощи, когато спечелих голямата награда Гласът на Атлантика (Voz del Atlantico) на конкурса за песен „Univer Song“ в Тенерифе, Испания. Много съм щастлив, че дебютната ми песен „Знаеш как“ беше оценена толкова високо и че публиката я прие с нестихващи овации. Това е огромно признание и определено беше вълнуващо!“

Това споделя развълнуван 23-годишният талант Вилислав Андреев. Той представи България на традиционния испански фестивал за нова поп песен Univer Song, който се проведе от 8 до 12 юли в Тенерифе, като в него ще участват представители от 18 държави от Европа, Азия и Южна Америка.

Вили се представи с песен на български език, каквото беше и изискваното на състезанието. Той изпълни своя дебютен сингъл „Знаеш как“, по музика и аранжимент на Symphonics и по текст на Гери Турийска.

Поканата за участие към Вилислав Андреев на Univer Song идва след запомнящото участие на конкурса Eurotalent в Неапол, който се проведе през януари. Там той печели категорично първото място сред конкуренцията на изпълнители от 18 държави.

Освен от конкурса в Неапол, Вилислав Андреев има във визитката си Гранд при от международен фестивал в Армения и първо място на конкурс за млади таланти в Румъния през 2014 година.

Той е ученик на известния търновски вокален педагог Венелина Пъневска, а в момента е студент в Националната музикална академия в София със специалност „Поп и джаз пеене“.

А интервюто, което Вили Андреев даде за LittleBG, може да прочете тук.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.