Начало Новини София зае челно място в европейска класация

София зае челно място в европейска класация

5 коментара
https://www.facebook.com/Sofia.the.city/timeline

www.facebook.com/Sofia.the.city
София е най-евтината столица за туристите, посещаващи Европа. Ако тази констатация ви се струва странна, то фактите говорят друго. Според руското издание tourprom.ru най-големият град в България е и най-евтин, ако сте решили да почивате на Стария континент.

В класацията попада и морската ни столица Варна.

Данните, публикувани в руския сайт, са на базата на онлайн туристически портал в България. Проучването сравнява разходите за почивка на туристите в едни от най-популярните европейски столици и курорти.

Оказва се, че на първо място за 2015 г. е София. Столицата на България е най-евтиният избор за туристите, със само 67 долара на ден за хотелска стая.

Следва столицата на Македония – Скопие, където може да си намерите хотел за 70 долара на ден. А в Босна и Херцеговина цената на стая на ден е 74 долара, което я нарежда на трето място в класацията на най-евтините столици за туристите.

https://www.facebook.com/Sofia.the.city

https://www.facebook.com/Sofia.the.city

На обратния полюс е друга европейска столица – Лондон. Британският космополит е най-скъпата столица в Европа за туристите – на ден ще са ви нужни 267 долара, за да си наемете стая в хотел.

На второ място по скъпотия е Берн – за хотелска стая в швейцарския град се заплаща 219 долара. 196 долара струва пък стая в парижки хотел.

Трябва да се отбележи, че като цяло най-достъпните курортни градове за туристите се намират в Гърция.

Печели пари през свободното време
5 коментара
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност