Българка отвори училище в Западна Англия

Дартс нюз

българка


Две нови български училища  ще учат на четмо и писмо децата на нашите емигранти в Западна Англия.

В графство Глостър отвори врати неделното училище „Христо Ботев”, в което ще се обучават на роден език и традиции 53 българчета на възраст от 3 до 16 години.

Децата ще бъдат разпределени в три групи, а ръководител на педагогическия екип ще е разградчанката Здравка Ненчева – Дейвис, която преподава английски език в Глостър.

Новото българско училище се финансира изцяло с дарения, но сградата в която ще учат българчетата, е собственост на общината в английското графство, съобщава Дартс нюз. Организатор на неделното училище е българо-британската фондация „Свети Георги”, която обединява усилията на членове на българската колония в Западна Англия.

Организацията планира да отвори тази есен още едно българско училище в Бристъл. То ще носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов и ще събере децата за първи път тази неделя.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.