Ето кои са най-добрите млади инсталатори и изследователи за 2017 г.

Министерството на образованието и науката и Овергаз избраха най-добрите млади инсталатори и изследователи за 2017 година.
45 ученици от 4 града – Русе, Ямбол, Пловдив и Казанлък, достигнаха до финалната надпревара за титлите.

Двата професионални конкурса срещнаха теорията с практиката и дадоха възможност на ученици от цялата страна да покажат знания и умения в сферата на иновациите и енергетиката.

Валентин Петков, Йордан Пеев и Мирослав Георгиев от русенската Професионална гимназия по промишлени технологии „Атанас Ц. Буров“ спечелиха първото място при газовите техници. Те успяха най-прецизно в рамките на 4 часа да изградят работещ модел на инсталация за отопление на дома.

Първото място при изследователите грабна разработка за дом на бъдещето върху вода. Автори на иновативното и смело решение под формата на умна сфера бяха Георги Гърмидолов, Кирил Илиев и Юлиан Кунов от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в София.

За пръв път в състезанието за млади инсталатори тази година се включиха и деветокласници от дуалната форма на обучение по газова техника. Победителите при тях бяха Денис Павлов и Радни Дончев от Ямбол, които успешно настроиха работното налягане на уреди, които се инсталират в градските газови системи и гарантират тяхната сигурност и безопасност.

Министерството на образованието и науката и Овергаз провеждат конкурсите за 12-та поредна година, като над 1600 ученици от цялата страна са взели участие в надпреварите досега. Двете дългогодишни състезания са мерило за развитието на професиите в областта на енергетиката. Основната цел на газовата компания е да открие младите и талантливите хора и да им даде шанс за добра реализация в енергийната сфера.
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×