Българи изобретиха чаша за кафе, която се яде

чаша за кафе
Ако сте от онези хора, които не обичат да пият кафето си в пластмасова чаша, то тази новина определено ще ви зарадва. Освен че е изключително практично, изобретението е и много хранително.

За какво става дума? Българи измислиха чаша за кафе, която може да се яде. Мирослав Запрянов, Младен Джалъзов и Симеон Гавраилов са вече сензация не само в Пловдив, където е кафенето им, но и в цяла България.

Изобретената от тях чаша за кафе е направена от разградими вещества, които не замърсяват околната среда. Чашата се състои от зърнени продукти и това, което я държи цяла е тестото и печенето, обясняват иноваторите пред бТВ.

чаша за кафе

Чашката се запазва изцяло за срок от 40 минути. Подобни продукти има на няколко места по света. Уникалното на българската чашка е, че не променя вкуса на напитката.

Приятелите обмислят да разнообразят вафлените чашки, като им придадат различни вкусове. Следващата цел е да бъде измайсторена и бъркалка за кафе, която също може да се хапва.

Вафлената чашата е патентована, тя може да се използва както за топли и студени напитки, така и за сервиране на десерти и други хранителни продукти.

чаша за кафе

Младен Джалъзов

Подробности, както и къде може да си купите кафе с ядливата чаша на пловдивчаните, може да видите на сайта им cupffee.com.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.