16-годишната карловка е Царица на Розата 2017

Царица на Розата
Христина Караколева е новата Царица на Розата – Карлово 2017 година. 16-годишната карловка бе избрана на традиционния конкурс-спектакъл.

13 прекрасни девойки се бориха за титлата тази година. Специалният гост и председател на журито бе “Мис България 1995-та” – Жени Калканджиева, президент на модна агенция “Визаж”.

Царица на Розата

Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване.

Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово. Следващите 12 месеца тя ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.

Царица на Розата

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие. Христина получи и уникален китайски сувенир от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”.

Втора подгласничка е Цветелина Маркова 18-годишна, учи в Пловдив.


Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.