Начало Българи юнаци Димитър Табаков, който снима духа на планината

Димитър Табаков, който снима духа на планината

8 коментара

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Фотографи, влюбени в Малка България – срещнахме ви с Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев, T&K Photography, Румен Зографов, Доротея Ангелова-Бакалова, Симеон Симеонов, Елина Нинова, Радослав Първанов и техните невероятни снимки от България.
Сега ще ви запознаем и с Димитър Табаков (Dimitar Tabakoff). Той е на 28 години, по настоящем полицай, по професия – инженер, но по душа – любител на планинарстването, фотографията, колоезденето. Признава, че обича походите в планините, малко по-екстремните спортове и е щастлив, че ги комбинира с фотографията. Има собствен travel & photo блог, в който описва доста от преходите си.

Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

Занимавам се с фотография от около 5 години. Запалих се като започнах да работя като сервизен инженер в представителството на Никон за България, имайки досег до техника и готини колеги, а цялото ми занимание беше изцяло любителско и не ми носеше нищо друго, освен огромно удоволствие.

Кога и какво обичате да снимате? 
Кога ли? С ръка на сърцето – винаги! Не се разделям с фотоапарата си, като понякога си е доста трудно да му намеря местенце (особено като практикуваш малко по-екстремни спортове и рискът за техниката е голям). А какво обичам да снимам – определено природата! Често обикаляме планини и морета, и това е и най-честата тематика на снимките ми.

Къде обичате да снимате в България?

Обичам да снимам в планините. Планините ни са страхотни, всяка има свой дух и своя същност и изключително много обичам да правя походи и да снимам красотите им.

Любимата ви снимка, заснета в България… 

Величественият Вихрен, погледнат от Кончето. Със сигурност хората, които са гледали снимките, ще кажат, че имам и по-добри, но на мен си ми остава любима може би заради трудността на този кадър. Повечето от вас сигурно знаят, че да минеш през кончето, носейки раница и статив, докато вали градушка и всичко е потънало в мъгла, не е лесна задача. Вихрен обаче награди ентусиазма на мен и на групичката ми като се показа за 5 минути по един изключително атрактивен начин, забулен в мъгла… Невероятен момент!

Dimitar Tabakoff

Tabakoff photography

Какво мечтаете да снимате (в България)?

Мечтая да снимам всички места, които не съм посетил. Някои от близките ми планове са Козя Стена, Страшното езеро и върховете около него, хижа Иван Вазов през зимата… спирам, че списъкът е доста дълъг.

Ето и още снимки:

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Tabakoff photography

Още за Димитър Табаков и неговите снимки може да видите и на Фейсбук страницата му.

8 коментара
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност