Начало Българи юнаци Павлина Димитрова, която запечатва красотата на българския фолклор

Павлина Димитрова, която запечатва красотата на българския фолклор

0 Коментар

Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев, T&K Photography, Румен Зографов, Доротея Ангелова-Бакалова, Симеон Симеонов, Елина Нинова, Радослав Първанов, Димитър Табаков, Станимир Тодоров, Иван Панкев, Ивайло Атанасов, Sixth Sense Photography, Елена Тилова, Даниел Стефанов, Симеон Донов, Владимир Гергов, Александър Александров (Aleksasho), Генади Дочев,  Радослав Стоилов – това са талантливите фотографи и техните невероятни снимки от България, които са част от поредицата ни.

Ще ви запознаем и с Павлина Димитрова. Тя е едва на 18 години. От Габрово е и е ученичка в Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов“-Дряново, със специалност „Банково дело“. Най-любимото й хоби е фотографията. Въпреки че не се занимава професионално с това, е участвала в различни фотографски конкурси.

Ето какво сподели пред LittleBG за страстта му към фотографията, за Малка България и…

Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

С фотография се занимавам може би от около 3 години вече, но чисто любителски. Винаги съм харесвала този вид изкуство. Да можеш да запечаташ един миг завинаги… може би това най-много ме запали…

Кога и какво обичате да снимате?

Изключително много обичам да снимам неща, свързани с българския фолклор – било то хора с носии, било то обичаи, танци и т.н. Красотата на българския фолклор като цяло е необхватна, неописуема. И аз обожавам да запечатвам тази красота в снимки.. Другото, което обичам да снимам, е хора… Портретната фотография също ми е слабост.

Къде обичате да снимате в България?

Обичам да снимам навсякъде. Природата ни е толкова богата и красива, че където и да се намирам – за мен е интересно да снимам.

Любимата ви снимка, заснета в България…

Нямам любима снимка, трудно е за един човек да има само една любима снимка.

Какво мечтаете да снимате (в България)?

Мечтая да имам възможност да снимам събитие, свързано с българския фолклор по някакъв начин – някое събитие или обичай, празник, сватба и др.

Ето и снимки на Павлина Димитрова: 

Павлина Димитрова Павлина Димитрова Павлина Димитрова Павлина Димитрова  Павлина Димитрова Павлина Димитрова

Още снимки на Павлина Димитрова може да видите във Фейсбук страницата й – facebook.com/pufa.di

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност