Начало Българи юнаци Александър Александров и снимките със стойностна идея!

Александър Александров и снимките със стойностна идея!

0 Коментар

Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев, T&K Photography, Румен Зографов, Доротея Ангелова-Бакалова, Симеон Симеонов, Елина Нинова, Радослав Първанов, Димитър Табаков, Станимир Тодоров, Иван Панкев, Ивайло Атанасов, Sixth Sense Photography, Елена Тилова, Даниел Стефанов, Симеон Донов, Владимир Гергов – това са талантливите фотографи и техните невероятни снимки от България, които са част от поредицата ни.
Ще ви запознаем и с Александър Александров (Aleksasho). Той е на 28 г. и живее и работи в София. Работи като пазарен анализатор. Обича волейбола и скуоша, но най-вече – да снима!

Ето какво сподели пред LittleBG за страстта му към фотографията, за България и…

Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

Как се запалих ли? Просто и аз като всички харесвах красиви снимки – такива, които като ги видиш и си казваш „И аз искам да съм там“ или такива, които ти представят някаква история, емоция, мисъл или спомен. След това прочетох няколко книги, статии и списания за фотография и преди 4 години си купих първия фотоапарат и от тогава се опитвам да представям такива кадри, и понякога ми се получава. Предпочитам да снимам пейзажи и лично приготвена храна, но снимам всичко, за което имам стойностна идея.

Кога и какво обичате да снимате?

Всеки сезон си има своя чар, а ако въпросът е за час от денонощието, то аз определено снимам по всяко време различно от сутрините. Просто не обичам да се събуждам рано. Снимам тогава, когато съвпаднат идеята, свободното ми време и подходящите условия.

Къде обичате да снимате в България?

Не бих могъл да посоча една дестинация. България е пълна с красиви места, много от които все още не съм посетил. Последните няколко години имам честта и удоволствието да снимам на един фестивал с уникална атмосфера, а именно – фестивалът на народната носия в с. Жеравна.

Любимата ви снимка, заснета в България…

Не мога да отлича една единствена снимка, но определено най-добрият кадър, който направих за отминалата година, е на водопад „Сини вир“ до с. Медвен.

Aleksasho.Photography

Водопад „Сини вир“

Какво мечтаете да снимате (в България)?

„Мечтая“ звучи толкова далечно и недостижимо. В плановете ми са снимки на няколко места по Южното и Северно Черноморие, но към момента все не намирам свободно време.

Ето и снимки на Александър Александров (Aleksasho):

Aleksasho.Photography

хижа Рай

Aleksasho.Photography

Панчарево

Aleksasho.Photography

Белоградчишки скали

Aleksasho.Photography

София

Aleksasho.Photography

София

Aleksasho.PhotographyAleksasho.Photography

НТ „Иван Вазов“

Aleksasho.Photography

НТ „Иван Вазов“

Aleksasho.Photography

Aleksasho.Photography

Руската църква в София

Aleksasho.Photography

ЖеравнаAleksasho.Photography Aleksasho.Photography

Още снимки на Александър Александров (Aleksasho) може да видите на Фейсбук страницата му.


0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност