Александър Александров и снимките със стойностна идея!

Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев, T&K Photography, Румен Зографов, Доротея Ангелова-Бакалова, Симеон Симеонов, Елина Нинова, Радослав Първанов, Димитър Табаков, Станимир Тодоров, Иван Панкев, Ивайло Атанасов, Sixth Sense Photography, Елена Тилова, Даниел Стефанов, Симеон Донов, Владимир Гергов – това са талантливите фотографи и техните невероятни снимки от България, които са част от поредицата ни.
Ще ви запознаем и с Александър Александров (Aleksasho). Той е на 28 г. и живее и работи в София. Работи като пазарен анализатор. Обича волейбола и скуоша, но най-вече – да снима!

Ето какво сподели пред LittleBG за страстта му към фотографията, за България и…

Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

Как се запалих ли? Просто и аз като всички харесвах красиви снимки – такива, които като ги видиш и си казваш „И аз искам да съм там“ или такива, които ти представят някаква история, емоция, мисъл или спомен. След това прочетох няколко книги, статии и списания за фотография и преди 4 години си купих първия фотоапарат и от тогава се опитвам да представям такива кадри, и понякога ми се получава. Предпочитам да снимам пейзажи и лично приготвена храна, но снимам всичко, за което имам стойностна идея.

Кога и какво обичате да снимате?

Всеки сезон си има своя чар, а ако въпросът е за час от денонощието, то аз определено снимам по всяко време различно от сутрините. Просто не обичам да се събуждам рано. Снимам тогава, когато съвпаднат идеята, свободното ми време и подходящите условия.

Къде обичате да снимате в България?

Не бих могъл да посоча една дестинация. България е пълна с красиви места, много от които все още не съм посетил. Последните няколко години имам честта и удоволствието да снимам на един фестивал с уникална атмосфера, а именно – фестивалът на народната носия в с. Жеравна.

Любимата ви снимка, заснета в България…

Не мога да отлича една единствена снимка, но определено най-добрият кадър, който направих за отминалата година, е на водопад „Сини вир“ до с. Медвен.

Aleksasho.Photography

Водопад „Сини вир“

Какво мечтаете да снимате (в България)?

„Мечтая“ звучи толкова далечно и недостижимо. В плановете ми са снимки на няколко места по Южното и Северно Черноморие, но към момента все не намирам свободно време.

Ето и снимки на Александър Александров (Aleksasho):

Aleksasho.Photography

хижа Рай

Aleksasho.Photography

Панчарево

Aleksasho.Photography

Белоградчишки скали

Aleksasho.Photography

София

Aleksasho.Photography

София

Aleksasho.PhotographyAleksasho.Photography

НТ „Иван Вазов“

Aleksasho.Photography

НТ „Иван Вазов“

Aleksasho.Photography

Aleksasho.Photography

Руската църква в София

Aleksasho.Photography

ЖеравнаAleksasho.Photography Aleksasho.Photography

Още снимки на Александър Александров (Aleksasho) може да видите на Фейсбук страницата му.


Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.