10 перфектни места за романтична почивка в България

романтична почивка в България

Денят на Свети Валентин – 14 февруари, наближава. Но това не е единственият момент от годината, в който трябва да празнуваме любов, нали? А места в България за романтика и възможност да се насладите на любивия човек – много.

Предлагаме ви 10 перфектни места за романтична почивка в България!

Созопол

романтична почивка в България

С естествената си романтична атмосфера на стария град и калдъръмените улици, Созопол е на първо място в списъка, когато става въпрос за любов. Вечеря в някои от крайбрежните ресторанти в близост до старата крепостна стена гарантира приятен и романтичен престой в града. Уникалната приказна атмосфера се допълва от прекрасните тесни калдъръмени улички и вековните стари къщи.

Несебър

романтична почивка в България

Несебър е друга „перла“ на брега на Черно море, където можете да се насладите на една романтична почивка. Старият град е обявен за световно културно наследство на ЮНЕСКО, с много сладки ресторанти, предлагащи романтична вечеря.

Трявна

романтична почивка в България

Романтиката в България не е само на брега на морето. Този балкански скъпоценен камък – Трявна е едно чудесно романтично бягство. Трявна е малък живописен град в Централна България. Известен е с прекрасните си павирани улици и възрожденски къщи, атмосферата в града абсолютно заслужава внимание.

Мелник

романтична почивка в България

Мелник е друг живописен град в Южна България, известен с виното, архитектурата и пясъчните пирамиди. Това място е абсолютно перфектно за романтична почивка, поради комбинацията от топъл климат, невероятна гледка и прекрасна атмосфера.

Винарна

романтична почивка в България

Добре, това не е определена дестинация, но всеки знае, че любовта и виното вървят ръка за ръка, така че е чудесна идея да прекарате романтичната си почивка в една от винарските изби в България. Това е приятна алтернатива на известните, но скъпи хижи във Франция или Италия.

Велико Търново

романтична почивка в България

Велико Търново е величествен град с дълга история и култура. Градът е изпълнен с романтична атмосфера, независимо дали се разхождате по Самоводската чаршия, около Царевец или вечеряте в един от ресторантите с изглед към целия град.

Пловдив

романтична почивка в България

Въпреки факта, че това е вторият по големина град в България, Пловдив несъмнено заема място в списъка на най-романтичните места в страната. Комбинацията от модерна, древна и бохемска атмосфера може да направи всеки уикенд специален. Залезът от Небет Хил в Стария град е задължително да бъде видян и от тези, които не са чак толкова романтични натури.

Село Широка лъка

романтична почивка в България

Децата си играят в снега, карат шейни или просто правят снежени човеци – романтиката на село Широка лъка в Родопите е завладяваща. Зимата мирише на свеж сняг и дим от горещите камини. Декемвриските дни в Родопите са винаги много емоционални.

Велинград

романтична почивка в България

Друг чудесен начин да прекарате своята романтична почивка в България е да го комбинирате с чудесни SPA процедури. Няма по-добро място от Велинград – СПА столицата на България. Красивата природа в града и минералните извори го правят идеално място за СПА и уелнес отдих.

Село Гела

романтична почивка в България

Село Гела се намира в подножието на най-величествените планински върхове в Родопите – Голям Перелик, връх Орфей и връх Турлата, селото е на 18 километра от Пампорово и на 30 километра от град Смолян. Разположен е в сърцето на планината, а населението на това малко селце е 98 жители. Това село има вековна история и пази красиви легенди.

*Източник: visitmybulgaria.com.

Подобни публикации:
10 места, които трябва да видите в България!
Най-красивите екопътеки у нас, които трябва задължително да изминете
10 приказни места, които няма да повярвате, че всъщност са в България!
10 малко известни места в България
10 български фотографи, които предлагат най-доброто от България
Топ 5 места за първа среща в Пловдив
11 места край Пловдив с традиционна българска кухня
7 места в България с басейни с топла минерална вода
26 красиви места в България, които ще ви омагьосат!
10 планински хижи, до които ще се доберете лесно и през зимата!
10 възхитителни язовира в България
6 чудодейни места в България, където се сбъдват желанията
Най-посещаваните СПА курорти в България

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.