Начало Българи юнаци Ивелина Берова – фотографът, който разучава света със снимане

Ивелина Берова – фотографът, който разучава света със снимане

0 Коментар

Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев, T&K Photography, Румен Зографов, Доротея Ангелова-Бакалова, Симеон Симеонов, Елина Нинова, Радослав Първанов, Димитър Табаков, Станимир Тодоров, Иван Панкев, Ивайло Атанасов, Sixth Sense Photography, Елена Тилова, Даниел Стефанов, Симеон Донов, Владимир Гергов, Александър Александров (Aleksasho), Генади Дочев,  Радослав Стоилов,  Павлина Димитрова – това са талантливите фотографи и техните невероятни снимки от България, които са част от поредицата ни.

Ще ви запознаем и с Ивелина Берова. Обича високите скорости, скачането с парашут, танцуването, джаза и играта на думи. Обича сюрреализма. Обича и пътешествията. Снимането е другата й страст. Мечтае да направи снимка, като всяка друга, само дето да не се вижда, но да я има,…като човешката душа.

Ето какво сподели Ивелина Берова пред LittleBG за страстта и към фотографията, за Малка България и…

Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

Снимам, откакто се помня, но от 2010 г. насам постепенно започнах да изоставям останалото и да се потапям все повече в океана, наречен фотография.

Запалването? Трябва да е била някаква провокация в началото, нямам спомен кои са първите искри в този пожар, но по-важното е какво поддържа горенето постоянно. В моя случай това е любопитството. Всичко, което ме заобикаля, е безкрайно интересно. Чрез снимането, някак разучавам света, задавам въпроси и търся отговори.

Кога и какво обичате да снимате?

Обичам да размишлявам фотографски върху онова, което приемаме за ежедневно и обикновено. Обичам да разпознавам уникалното всред еднообразието. В днешно време, ние все бързаме нанякъде, гоним стремглаво цел или посока и живота ни заприличва на магистрала. Затова се опитвам да забавя ход, да се вгледам, да чуя… В такива моменти обичам да снимам всичко и всеки. А мъглата е любимия ми „сезон“.

Къде обичате да снимате в България?

Обичам да обикалям селата, да се срещам с мъдростта на българина и да документирам неговия автентичен бит.

Любимата ви снимка, заснета в България…

Предстоящата.

Какво мечтаете да снимате (в България)?

Твърде дълъг списък имам. В по-голямата си част е свързан с живота на хората. Пейзаж, в класически я смисъл на думата, може би е единственото, което обичам само да гледам, но не и да снимам.

Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova Ivelina Berova

Още снимки на Ивелина Берова може да видите в сайта й – www.ivelinaberova.com. Може да прочетете и различни истории от различни пътувания в блога й: www.myroads.mobi.

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност