Начало Българи юнаци Денис Радиков – фотографът, който получава подаръци от природата

Денис Радиков – фотографът, който получава подаръци от природата

0 Коментар

DenissRadikovv

Чавдар Чернев, Андрей Андреев, Ивайло Маджаров, Емил Рашковски, Албена Маркова, Пламен Андреев, Асен Великов, Ивайло Петров, Емилиян Евдокимов, Милен Добрев,  Петър Тодоров, Ася Мишева, Кирил Кръстев, T&K Photography, Румен Зографов, Доротея Ангелова-Бакалова, Симеон Симеонов, Елина Нинова, Радослав Първанов, Димитър Табаков, Станимир Тодоров, Иван Панкев, Ивайло Атанасов, Sixth Sense Photography, Елена Тилова, Даниел Стефанов, Симеон Донов, Владимир Гергов, Александър Александров (Aleksasho), Генади Дочев,  Радослав Стоилов,  Павлина Димитрова, Ивелина Берова, Александър Караджов и Явор Мичев –  това са талантливите фотографи и техните невероятни снимки от България, които са част от поредицата ни.

Ще ви запознаем и с Денис Радиков. Той е на 26 години и е родом от Горна Оряховица. Живее в Лясковец. В момента работи като барман. „Фотографията ми дава  възможност да покажа света през моя поглед, постоянно ме среща с нови хора, смело мога да кажа, че ми промени живота към по-добро, а заснемайки красотата на България и споделяйки я с останалите, искам да мотивирам повече хора да излязат от сивото ежедневие и да се насладят на уникалната ни природа“, споделя младият талантлив фотограф.

И допълва: „Също така искам да успеем да съхраним нашето парче от Рая и да оценим какви сме късметлии, живеейки тук.“

А ето какво сподели пред LittleBG за страстта си към фотографията, за Малка България и…

Откога се занимавате с фотография, как се запалихте?

Занимавам се с фотография от 2008 г., като в началото само обработвах снимки от интернет и си правех забавни колажи с фотошоп. Малко по-малко започнах да снимам, а не само да обработвам изображения. Дразнеше ме, когато видя красив залез, изгрев или просто гора, обвита в мистична мъгла… Исках да запечатам момента, също така ми идваха идеи, които можеше да осъществям с хора, но за целта ми трябваше фотоапарат и време да се науча да боравя с него.

Кога и какво обичате да снимате?

Обичам да снимам всичко и по всяко време, но едно от най-пленяващите неща за моите очи са есенните пейзажи със своя пъстър букет от цветове и мистични мъгли, поглъщащи всичко по пътя си.

Къде обичате да снимате в България?

Средна Стара планина ми е от любимите места за разходки и снимане. Някакъв особен заряд и магия има, които все ме теглят натам. Също така, родният ми град е доста любимо място за снимане – винаги има с какво да ме изненада природата, от която е заобиколен. Едни от най-добрите си кадри съм направил там, все пак.

Любимата ви снимка, заснета в България…

Любимата ми снимка – труден въпрос, защото имам много такива, като всяка си носи определена емоция и чувство, които съм изпитал и преживял, когато съм я заснемал. А понякога имам усещането, че природата ми прави подарък и ми предоставя шанс да видя и заснема уникални моменти, за които повечето хора не биха и мечтали, включително и аз. Та, обикновено в тези мигове се раждат любимите ми снимки.

Ето и снимки на Денис Радиков:

DenissRadikovv

язовир Душанци по залез

DenissRadikovv

хижа Тъжа

DenissRadikovv

хижа Козя стена

DenissRadikovv

пещера Проходна

DenissRadikovv

Някъде в Стара планина

DenissRadikovv

Някъде в Стара планина

DenissRadikovv

дъга край Лясковец

връх Исполин

DenissRadikovv

водопад Момин скок

DenissRadikovv

Арбанашко плато

DenissRadikovv

Старият дъб близо до Лясковец

DenissRadikovv

Райско пръскало

DenissRadikovv

Поглед към Шипка от Бузлуджа

DenissRadikovv

по пътя за село Бабинци

DenissRadikovv

По пътя за Мазалат

DenissRadikovv

Петропаловски манастир – Лясковец

DenissRadikovv

някъде по Южно Черноморие

DenissRadikovv

Корабите край Синеморец

DenissRadikovv

Карловско пръскало

DenissRadikovv

есенни отражения в Лясковски язовир

DenissRadikovv

водопад Пиринешки Джендем

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност